Voorwaarden:

Algemene Voorwaarden Basketballdreams

Algemene Voorwaarden Basketballdreams

Basketballdreams is een handelsnaam en is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Enschede onder nummer 08138067. Basketballdreams verricht haar werkzaamheden uitsluitend in overeenstemming met deze voorwaarden, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. 

1. Koop overeenkomst

Een koopovereenkomst komt tot stand na plaatsing van de order in onze onlinewinkel of aankoop in de fysieke winkel. Ter bevestiging sturen we de klant een e-mail met daarin alle order- en adresgegevens, zoals door de klant ingevuld. Ook ontvangt u een standaard factuur na betaling van de order. Fouten en vergissingen in de geplaatste order komen geheel voor risico en rekening van de koper. Wilt u de order alsnog annuleren dan verzoeken we u om binnen één werkdag een e-mail naar ons te sturen. Wij annuleren de order en u ontvangt het aankoopbedrag retour.

2. Prijzen

De door ons genoemde prijzen zijn in Euro's, inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen. Gewijzigde prijzen hebben geen invloed op lopende orders.

3. Betalingswijze

3.1. Betaling via Mollie

U betaalt uw order direct na het plaatsen van de order via Mollie ( Ideal of Paypal). Dit bedrag is inclusief BTW én verzendkosten. Het totaalbedrag kunt u vinden in de winkelwagen bij afrekenen/veilig bestellen. Op de orderbevestiging die u per e-mail ontvangt, wordt een uniek ordernummer vermeld die kenmerkend is voor de bestelling. Indien u vragen of opmerkingen heeft over uw bestelling, dient u dit nummer te vermelden.

3.2. Op rekening

3.2.1. Bedrijven, verenigingen of clubs kunnen bij ons op rekening kopen, wanneer het orderbedrag boven de € 500,00 is. Deze orders dienen dan niet via de online winkel geplaatst te worden, maar via de mail (na telefonisch overleg:  +31(0)546569868). Wij ontvangen dan graag een opdrachtbevestiging eventueel aangevuld met een kopie van de KvK inschrijving. Wij verzenden de goederen dan naar u samen met een factuur. Onze betalingstermijn is 14 dagen (na factuurdatum). Voor orders boven de € 1.000,00 dient wel 25% vooruit betaald te worden. Voor grotere partijen goederen krijgt u altijd korting op de stuksprijzen. Indien u een bestelling doet voor (bedrukte) verenigingskleding, dient u 25% vooraf over te maken. U ontvangt hiervoor een factuur van Basketballdreams.

3.2.2. NBB artikelen, zoals wedstrijdsheets en regelementen kunnen niet op rekening geleverd worden. Deze moeten via de website besteld en betaald worden.

3.3. Afhalen Wanneer u de bestelling bij ons wenst af te halen, dan kan dat ook. Uiteraard betaalt u dan geen verzendkosten. Indien u via de website koopt, dient u wel direct te betalen. Hierbij kunt u dan aangeven dat u uw order in onze winkel op wil komen halen. Uiteraard kunt u ook in onze winkel direct kopen. U kunt bij ons betalen met contanten en pin.

4. Betalingsproblemen

Mocht een vordering niet op een normale manier te innen zijn dan dienen wij de vordering ter incasso in bij een deurwaarder. De extra kosten die dan gemaakt worden zijn geheel voor rekening en verantwoordelijkheid van de klant.

5. Verzendwijze en kosten

Orders worden verzonden met PostNL. Deze levert in de meeste gevallen binnen één a twee werkdagen. Verzendingen geschieden steeds voor rekening en risico van de verkoper. De keuze van de wijze van verzending en verpakking is aan ons. Als tijdstip van de juridische levering geldt het moment waarop de goederen ons bedrijf verlaten.  Mocht de postbode u niet thuis treffen dan zal deze een afhaalbewijs bij u achterlaten. Daarmee kunt U dan, onder vertoning van een geldig identiteitsbewijs, het pakket afhalen op het postkantoor. Het pakket blijft drie weken op het postkantoor liggen voordat het weer naar ons wordt teruggezonden. Mochten wij in dergelijke situatie nog een keer het pakket aan u moeten sturen dan brengen wij opnieuw de hieronder vermelde verzend- en verpakkingskosten in rekening. Wij bieden ook de mogelijkheid uw bestelling af te laten leveren op een ander adres. U kunt dit aangeven bij het invullen van uw adresgegevens. Verzend- en administratiekosten: De kosten voor het verzenden van pakketpost is binnen Nederland € 7.25 voor pakketpost. Dit geldt voor pakketten tot 10 kilo. Voor pakketten die zwaarder zijn dan 10 kg gelden afwijkende tarieven. Deze zijn bij ons opvraagbaar.

6. Levertijd

Wij doen ons uiterste best om de meeste artikelen binnen 1 tot 7 werkdagen na betaling van de order aan u te leveren. De levertijd is echter zeer afhankelijk van het soort artikel. Met ons assortiment van zoveel verschillende mogelijke combinaties van maten en kleuren ontkomen we er niet altijd aan dat er soms artikelen tijdelijk niet leverbaar zijn, waardoor de order wordt vertraagd. U kunt de status van uw order altijd even bekijken door het invullen van uw ordernummer en opgegeven e-mailadres op onze website onder Mijn Account. Wilt u van tevoren zekerheid of duidelijkheid hebben over de levertijd van een artikel, belt u dan even met onze klantenservice. Als een artikel niet leverbaar blijkt te zijn, nemen wij even contact met u op. Zorg dus altijd dat uw e-mailadres juist is ingevuld en u regelmatig uw mail bekijkt.

7. Ruilen/retourneren van een artikel

Klanten van Basketballdreams hebben het recht om na ontvangst van de goederen binnen 30 dagen een artikel te ruilen of te retourneren. De consument draagt de kosten van terugzending van goederen. De goederen kunnen enkel worden geretourneerd in onbeschadigde staat en originele onbeschadigde verpakking, ze moeten in dezelfde conditie verkeren en mogen niet gebruikt of gedragen zijn. Ook schoenen dienen in de originele onbeschadigde doos verpakt te zijn. Indien dit niet het geval is, kan de retour worden geweigerd of kunnen kosten ten hoogte van € 25,00 aan de klant worden berekend. Ongefrankeerde of niet voldoende gefrankeerde retouren worden geweigerd. Let op: niet elk artikel kan worden geruild. Ruilen van artikelen mag slechts 1 keer per order. Wordt er aan deze voorwaarde niet voldaan vervalt elk recht op ruilen van een artikel. Alle gemaakte kosten brengen wij de klant dan in rekening. Indien de klant niet een ander artikel wenst (of goedkoper), zal Basketballdreams binnen 30 dagen na volledige afhandeling van de retourzending u het openstaande bedrag crediteren. Hieronder vallen ook de verzend- en administratiekosten. 

8. Artikelen die niet retour kunnen.

De volgende artikelen kunnen niet worden geruild/geretourneerd: orders die op rekening worden uitgeleverd (partijen goederen), vraag altijd eerst een sample van bedrukte of geborduurde kleding.  Aan een sample kunnen kosten vastzitten. Artikelen die niet in originele staat en/of verpakking verkeren artikelen of die gedragen/gebruikt zijn kunnen niet retour. Als u zich niet aan deze voorwaarden houdt kunt u de artikelen niet ruilen/retourneren. Alle gemaakte administratieve kosten worden dan op de klant verhaald. Artikelen in de uitverkoop kunnen ook niet worden geretourneerd. 

9. Garantie

Indien de klant een beschadigd product ontvangt, wordt deze door Basketballdreams omgeruild voor een zelfde dan wel vergelijkbaar product. Hiertoe dient de klant binnen 7 werkdagen na verzending contact op te nemen met onze Basketballdreams. Als wij constateren dat wij een beschadigd product hebben verstuurd vergoeden we de verzendkosten van de klant. U ontvangt uiteraard garantie. 60 dagen garantie op kleding, ballen etc. U krijgt extra lang garantie op schoeisel van 90 dagen. Indien een defect aan de schoen onder garantie valt, dan kunt u een vergelijkbaar product uitzoeken voor het betaalde bedrag. Indien het gekozen alternatief duurder uitvalt, dient u het verschil bij te betalen. De retourzending van de defecte schoenen, is voor rekening van de klant. Het opsturen van een vervangend product vergoeden wij namens Basketballdreams.

10. U hebt het verkeerde artikel ontvangen

Indien de klant een verkeerd product ontvangt, wordt deze door Basketballdreams omgeruild voor een zelfde dan wel vergelijkbaar product. Hiertoe dient de klant binnen 7 werkdagen na verzending contact op te nemen met onze klantenservice. Als wij constateren dat wij een verkeerd product hebben verstuurd vergoeden we de verzendkosten van de klant.

11. Klachten en geschillen

Op al onze overeenkomsten is het Nederlandse recht van toepassing. Klachten over uw order dient u altijd binnen 7 dagen schriftelijk aan ons te melden.

12Uw persoonlijke gegevens bij Basketballdreams

Wij zullen uw persoonlijke gegevens niet ter beschikking stellen aan derden. Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt, en zullen alles in het werk stellen om uw persoonlijke informatie te beschermen. Op verzoek zullen wij uw geregistreerde gegevens aan u verzenden.

13Niet respecteren van onze voorwaarden

Als een klant van Basketballdreams onze voorwaarden niet respecteert zoals deze zijn geformuleerd vervalt elk recht op ruilen, retourneren of crediteren van een order. Basketballdreams behoudt het recht om alle gemaakte kosten van een order achteraf wel in rekening te brengen aan de klant.

14. Bedrukte of geborduurde kleding

Basketballdreams kan voor u bedrukte of geborduurde kleding regelen in alle mogelijke varianten. Daarvoor werken wij onder andere samen met een gespecialiseerde textieldrukker. U kunt via onze klantenservice een offerte op maat aanvragen. Wij hebben zeer veel mogelijkheden en scherpe prijzen.

15. Kopen op rekening voor bedrijven of clubs(grotere partijen)

Wilt U van een artikel een partij kopen dan is het, het makkelijkst dat u ons even een email stuurt of even met ons belt. Wij maken voor u een op maat gemaakte offerte. Tevens kunnen wij voor u textielbedrukking, benummering en/of borduren regelen.